Kedves Barátom!


Nagy tisztelettel köszöntelek, szeretném tudatni veled, hogy a


”V. Centenáriumi kerékpártúra – „Egy a célunk a béke – Soha többé háborút”

elnevezésű kerékpáros béketúra a feladatát ismét maximálisan teljesítette, mely óriási hazai sikerrel zárult.
Amennyiben részese voltál a túrának szeretném neked őszintén megköszönni azt a különleges odafigyelést, szimpátiát és segítségnyújtást, amit az előkészítő munkában s a túra alatt mindvégig tanúsított. 

A túra színvonalát nagyban emelte a közlekedés biztonsági roadshow és az azt követő emlékest.

Számomra leírhatatlan az az élmény, ahogyan az érintett városok polgárai fogadtak, az az együttérzés, amit az ottani politikusok, városvezetők tanúsítottak és az a segítőkészség, amit a városi kontaktszemélyeitől, azaz tőled is kaptam.

Egy ország fogott össze, melynek eredménye volt ez az egyedülállónak mondható, páratlan siker. 
Minden meglátogatott megyeszékhelyen és Sopronban, mondhatni a legolvasottabb, legnézettebb médiái továbbították a híreket, információkat, ezzel is népszerűsítve a misszió béke gondolatát a – Soha többé háborút – az ország, a Világ felé. 
Lendületben volt az ország, Magyarország jól teljesített.

Az eredmények számokban: 1918 km nyeregben, 19 város, 76 program, 15 béketábla, 3 békefa, 11 felújított I.vh-s emlékműnél és 7 temetőben helyeztem el a megemlékezés virágait, koszorú és feliratos nemzeti szalag formában.
A közlekedési roadshow-n majd 1.000 gyermek próbálta ki a KRESZ pályát, ismerkedett a KRESZ táblákkal, forgatta meg a szerencsekereket.

S ha mindez nem lett volna elég – megérkezésemkor a Országház főlépcsőjénél, a Parlament alelnöke, Jakab István úr fogadott, barátok, támogatok és a média nem kis számú jelenlétében. A Magyarok Békekönyvébe történő bejegyzés után közösen engedtünk útjára egy hófehér békegalambot.
Azt hiszem ennél méltóbb befejezése és koronája nem lehetett volna a túrának.

Még egyszer hálásan köszönöm, s ne feledd, a babér nem csak az én fejemen van, hanem a tiédet is díszíti.
További sok sikert és kellemes nyarat.

Barátsággal
Józsi alias Dody


A túra ismertetője »